header

tri-color

Schildersbedrijf van Winsum
Dr. Wiersemahof 30
8264 DB KAMPEN
T: 06 41 94 62 26
E: info@schildersbedrijfvanwinsum.nl

 

Wat zeggen onze klanten?

aangesloten-bij-01
aangesloten-bij-02
aangesloten-bij-03
aangesloten-bij-04
aangesloten-bij-05

Scan ook wel glasvezel genoemd

Scan of glasvezel (ook wel glasvezelbehang of glasvlies genoemd) is een soort behang wat vanaf 2000 echt populair is geworden in Nederland.  Glasvezel, het materiaal waarvan het behang is gemaakt,en kon sinds die tijd in grote hoeveelheden geproduceerd worden. Glasvlies, wat ook bekend staat als glasweefselbehang is in plaats van papier gemaakt van geperst of geweven glasvezel.  De geperste variant van glasvezelbehang staat ook wel bekend als glasvlies en renovlies. Dit geperste glasvezel / scan is helemaal strak en vrij van structuren.

 

Waar kiezen voor glasvezel of scan?

Er zijn diverse voordelen te onderkennen aan het gebruik van glasvezel of scan. Naast dat het materiaal erg mooi af te werken is met saus is glasweefsel/scan ook erg functioneel. Wanneer je lichte scheuren in het stucwerk ziet kan je er glasvlies overheen plakken om verder scheuren te voorkomen.


Meer voordelen van glasvlies

Glasvezel is daarnaast brandvertragend omdat het (bijna) niet wil branden. Één van de mooiste aspecten van glasvezelbehang is de structuur. Veel mensen denken dat die structuur verloren gaat wanneer je hier overheen gaat sauzen, maar dit is niet het geval. Je kan vrijwel iedere soort saus of verf gebruiken om het scan af te werken. Glasvlies staat er om bekend dat het zeer stootvast is, dit voorkomt dat stucwerk wat onder het glasvezelbehang zit niet kapot gaat. Heeft u vragen? Ons schildersbedrijf staat u graag te woord!

scan-plakken scan plakken

.