header

tri-color

Schildersbedrijf van Winsum
Dr. Wiersemahof 30
8264 DB KAMPEN
T: 06 41 94 62 26
E: info@schildersbedrijfvanwinsum.nl

 

Wat zeggen onze klanten?

aangesloten-bij-01
aangesloten-bij-02
aangesloten-bij-03
aangesloten-bij-04
aangesloten-bij-05

Dubbel glas

Dubbel glas beter bekend als isolatieglas. Is glas dat bestaat uit 2 glasbladen vlakglas de spouw tussen de glasbladen wordt gevuld met droge lucht of een gas hierdoor krijgt de ruit een hoge isolerende werking. Dit dubbel glas of wel isolatieglas zorgt voor meer comfort, tevens bespaar je op je energiekosten.

Dubbel glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen we vooral met het `natte `beglazing systeem. Dit wil zeggen dat het dubbel glas na het plaatsen van de binnen en buitenkant wordt afgekit. De kit is nog nat en moet drogen vandaar de naam natte beglazing. Ook is het mogelijk om glas met een droog beglazing systeem te plaatsen. Hier is geen kit noodzakelijk, het syteem is zo gemaakt met bijvoorbeeld rubberen strips. Het glas wordt in het systeem geklemd waardoor er geen kit noodzakelijk is.

Lekke ruit

Een lekke isolatie ruit kun je herkennen aan condensvorming in de spouw. Dit ontstaat omdat het droogmiddel in de afstandshouder van de ruit verzadigd is met vocht. Hierdoor kan het droogmiddel geen vocht meer opnemen en ontstaat er dus binnen in de spouw condensvorming. Het is helaas niet meer mogelijk om het dubbel glas te repareren, deze ruit zou op den duur vervangen dienen te worden. Heeft u vragen over glaszetten? Neem gerust cont met ons op!

lekke-ruit dubbel-glas doorsnede-dubbel-glas

.